Gespreid betalen van jouw eigen risico in 2017.

Contact us
1

Gespreid betalen van jouw eigen risico in 2017.

Ook jij hebt vast al je nieuwe polis van jouw zorgverzekeraar binnen gehad. En zoals elk jaar kan je wisselen of wijzigingen aanbrengen in jouw zorgverzekering voor 2017. Dit is het moment om je opnieuw te verdiepen in de mogelijkheden die de verschillende zorgverzekeraars jou kunnen bieden. Het prijskaartje wat er aanhangt moet je iedere maand betalen, en daarom is het verstandig om te bekijken of jouw zorgvergoeding wel voldoet aan jouw persoonlijke situatie en of het bijvoorbeeld niet ergens voordeliger kan.

Het goede nieuws is dat in ieder geval het bedrag van de eigen risico gelijk blijft, namelijk 385 euro. Het blijft een hoog bedrag, zeker als je het vergelijkt met de 220 euro van 2012. Het bedrag is de afgelopen jaren blijven stijgen, maar deze blijft dus nu gelijk. En veel zorgaanbieders bieden de mogelijkheid om dit eigen risico verspreid te betalen. Als dit voor jou interessant is, dan is het aan te raden deze mogelijkheid na te vragen bij jouw zorgverzekering. Vele Nederlanders kunnen helaas dit bedrag niet ineens opbrengen, vandaar de verzekeraars hier nu een oplossing voor bieden.

Het eigen risico wordt de overheid bepaald, hier kunnen de verzekeraars niets aan doen. Je betaalt dit voor de zorg vanuit de basisverzekering. Je kan dus tegenwoordig een betaalregeling voor jouw eigen risico treffen waarbij je 10 keer € 38,50 betaald. Mocht aan het einde van 2017 blijken dat je het niet nodig hebt gehad, dan wordt het te veel betaalde teruggestort. Maar ook chronisch zieke mensen kunnen zo hun betaling spreiden, zij weten vaak al dat ze sowieso hun eigen risico zullen moeten betalen. Maar ook al je moeilijk vindt geld apart te zetten voor mogelijke zorg, dan kan het verstandig zijn om van deze betaalregeling gebruik te maken.

Naast dit verplicht te betalen risico kan jij ook vrijwillig jouw eigen risico verhogen. Je betaalt dan een lagere zorgpremie per maand. Je kan deze naar maximaal 885 euro laten verhogen. Overigens is het enkel bij de FBTO mogelijk om het eigen risico gespreid te betalen als jij jouw eigen risico vrijwillig hebt verhoogd. Op het internet bestaan diverse zorgvergelijkers, en het is zeker weten de moeite waard om hier heel even bij stil te staan. Elke zorgverzekering heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Het blijft afwegen wat voor jouw leven de beste keus is. Je kan tot en met 31 december beslissen wat je wil.

Deel dit bericht?

admin

laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *